1

5 trends voor heren voor herfst/winter 2024

5 trends voor heren voor herfst/winter 2024

De herfst en winter van 2024 brengen spannende trends voor herenmode, waarbij comfort, stijl en functionaliteit perfect samenkomen. Of je nu je garderobe wilt vernieuwen of op zoek bent naar de perfecte aanvulling op je bestaande collectie, deze trends bieden een frisse kijk op klassieke stijlen. Hier zijn vijf modetrends die je niet mag missen.

1. Bodywarmers: het musthave laagje  

Bodywarmers maken een sterke comeback dit seizoen. Deze veelzijdige stukken zijn perfect voor het najaar, wanneer je op zoek bent naar een extra laag warmte zonder de bewegingsvrijheid op te geven. Bodywarmers komen in verschillende stijlen, van gewatteerde modellen tot minimalistische ontwerpen die perfect passen bij een moderne, stedelijke look. Combineer een bodywarmer met een trui en een casual overhemd voor een stijlvolle, gelaagde outfit die ideaal is voor frisse herfstdagen.

2. Minimalistisch: minder is meer 

In een tijd waarin duurzaamheid en bewuste keuzes steeds belangrijker worden, zien we een sterke opkomst van minimalistische mode. Deze trend draait om eenvoud, met strakke lijnen, neutrale kleuren en hoogwaardige materialen die de basis vormen van een tijdloze garderobe. Denk aan goed gesneden overhemden, eenvoudige truien en nette broeken. Deze stukken kunnen moeiteloos worden gecombineerd en zorgen voor een cleane, verfijnde look die altijd in stijl is.

3. Wollen jassen: een klassieker met moderne twist 

Niets zegt herfst en winter zoals een mooie wollen jas. In 2024 zien we klassieke ontwerpen terugkomen, maar dan met een moderne twist. Lange, dubbelrijige jassen en kortere modellen met unieke details zoals oversized kragen of asymmetrische sluitingen zijn helemaal in. Wollen jassen in warme aardetinten zoals camel, olijfgroen en donkergrijs zijn ideaal om de kou mee te trotseren, terwijl ze ook een luxe uitstraling bieden die elke outfit naar een hoger niveau tilt.

4. Corduroy: terugkerend retro element 

Corduroy, oftewel ribfluweel, blijft een favoriet voor het koude seizoen. Deze stof, die in de jaren '70 populair was, maakt een krachtige comeback in 2024, met moderne interpretaties van klassieke corduroy items. Of het nu gaat om een corduroy broek, een jasje of een overhemd, deze stof voegt textuur en diepte toe aan elke outfit. Combineer een corduroy broek met een simpele trui of draag een corduroy overhemd open over een T-shirt voor een casual, maar stijlvolle look.

5. Checked overhemd en loose fit denim: de perfecte combo 

De combinatie van checked overhemden en loose fit denim is een van de meest relaxte en toch stijlvolle looks dit seizoen. De ruitjesprint, een klassieker in de herenmode, krijgt een upgrade met gedurfde kleurencombinaties en grotere patronen. Deze overhemden zijn perfect om te dragen als laagje over een T-shirt of onder een jas. Loose fit denim, met zijn comfortabele pasvorm, complementeert de nonchalante uitstraling en biedt tegelijkertijd een knipoog naar de jaren '90. Kies voor een licht afgewassen jeans voor een meer vintage gevoel of ga voor donkere denim voor een nettere look.

De herfst en winter van 2024 bieden een mix van retro-invloeden en moderne minimalistische trends, met een nadruk op comfort en stijl. Of je nu kiest voor een wollen jas, een corduroy broek of een minimalistische outfit, deze trends helpen je om er op je best uit te zien, terwijl je voorbereid bent op het koude weer. Investeren in deze stukken zorgt ervoor dat je garderobe niet alleen dit seizoen, maar ook de komende jaren relevant blijft.

Gepubliceerd op:

  • In categorie: